Microcirculatie therapie, voorkom klachten.


De fysische vasculaire therapie BEMER®

Verbetering van de microcirculatie.

Microcirculatie speelt een belangrijke rol voor de gezondheid en het welzijn van mensen zowel preventief als curatief.

Een slechte microcirculatie kan pijn en zelfs chronische ziektes teweegbrengen.
De fysische vasculaire therapie BEMER® stimuleert door een specifiek
elektromagnetisch signaal de beperkte vasomotie (eigen beweging van bloedvaten) en verbetert daardoor wetenschappelijk aantoonbaar de microcirculatie. Het systeem wordt
 wereldwijd met succes
gebruikt.

BEMER Int. AG werd in 1998 opgericht en is een internationaal bedrijf in de gezondheidssector. Bemer ontwikkelt technologieën en is uitvinder van de fysische vasculaire therapie BEMER®, een in de EU toegelaten medisch product (CE0483) van klasse IIa.

De behandelingsapparatuur werd ontwikkeld voor
dagelijks gebruik in een professionele omgeving en privé thuis.

Na een ontwikkelingsfase van vijftien jaar is deze microcirculatie therapie officieel een medisch instrument dat de doorbloeding in de haarvaten tot wel 30% kan verbeteren! Voor het behoud van de gezondheid, maar ook voor de herstelprocessen in het menselijk lichaam, is een goede doorbloeding van levensbelang. Veel bewegen is heel belangrijk maar zelfs een topsporter kan zijn microcirculatie niet verder verbeteren dan 7 procent.

Zelf je lichaam onderhouden

Uniek is dat je jezelf met deze therapie ook dagelijks kan behandelen en zo het lichaam ondersteunt bij de belangrijkste processen, die het lichaam gezond houden of maken. U kunt dus zelf de basis van uw gezondheid verbeteren! Via het bloed wordt het lichaam voorzien van voedingsstoffen en zuurstof. Het bloed zorgt ook voor afvoer van stofwisselingsproducten en giftige stoffen. Ongeveer 74%(!) vindt plaats in de kleinste onzichtbare haarvaten. Het hart heeft een pompfunctie voor de grote vaten zoals aderen en slagaderen, de vasomotie zorgt voor de pompwerking richting de kleinste vaten. Door ritmische samentrekkingen van spierweefsel rondom de kleine zichtbare vaten (vasomotie) stroomt het bloed naar de onzichtbare haarvaten. De processen die alleen daar plaatsvinden (uitwisseling zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen en afvalstoffen van de cellen naar de vaatjes) zijn afhankelijk van deze vasomotie. Helaas gaat bij iedereen boven de ca. 20 jaar de vasomotie (spiercelwerking rondom de kleine vaten) achteruit.

Vasomotie

Vasomotie vermindert door vervuiling van het lichaam, stress en verouderen. Zo raken de kleinste bloedvaten ongemerkt verstopt en spreken we in de volksmond van ‘verminderde conditie, blessures, pijntjes, verzuring tot vermoeidheid en tot chronische ziektes aan toe. Al vanaf je twintigste krijgen cellen zo minder voedingsstoffen en zuurstof aangevoerd en worden afvalstoffen minder goed afgevoerd. Samen met ongezonde voeding en lifestyle kan dit uiteindelijk tot zeer ernstige ziektes leiden zoals hartaanval, diabetes, reuma enzovoorts.
Van alle 45.000 omschreven ziektebeelden is deze verstoring van de spiercelwerking rondom de kleine vaten en dus de microcirculatie een oorzaak of het gevolg. Artsen kunnen veel met de grote vaten, maar kunnen geen invloed uitoefenen op het onzichtbare enorme vatenstelsel van haarvaten, zelfs niet met medicijnen. En dat terwijl ook het belangrijkste gedeelte van het immuunsysteem in deze haarvaten via de witte bloedlichamen hun werk kunnen doen.

Microcirculatie systeem

Het systeem is middels een mat gewoon in bed te plaatsen zonder dat de gebruiker er last van heeft. De basisbehandeling van het systeem is slechts 2 maal 8 minuten per dag (vb: 8 minuten voor het slapen gaan en 8 minuten na het slapen). Het veilige, vasomotie/microcirculatiebevorderende signaal gaat via de mat door het gehele lichaam. Door de aantoonbare verbeterde vasomotie en dus microcirculatie worden afvalstoffen beter afgevoerd en zuurstof en bouwstoffen en ook medicijnen beter opgenomen. Bovendien kunnen de witte bloedcellen uitsluitend bij een juiste vasomotie (spiercelwerking rondom de kleine vaatjes) hun werk goed doen.

Bemer-microcirculatie-klachten-voorkomen

Hierboven een indruk hoe makkelijk het systeem in bed (op het matras, onder topper of molton) te plaatsen is.

Van topsporter tot chronisch zieke mensen.

De behandeling van 8 minuten heeft dus ca. 14 uur effect op het lichaam, (Top)sporters zweren erbij. Na een training wil je zsm de lactaat en CP waardes omlaag krijgen. Dit wordt sneller afgevoerd, de doorbloeding en het prestatievermogen verbetert en ze herstellen sneller na blessures. Aan de andere kant van het spectrum hebben mensen met bijvoorbeeld diabetes, MS, ME, sarcoidose, zenuwpijnen, reuma, slaapproblemen, vermoeidheid, burn-out, rusteloze benen (RLS) enzovoorts veel baat bij het systeem. Diverse medische gepubliceerde studies hebben aangetoond, dat het lichaam zelfs chronische ziektebeelden m.b.v. dit systeem verbetert.

cancellara-bemer

Olympisch kampioen tijdrijden 2016 Fabian Cancellara
                         

Testen of meer info?

Het systeem kan voordelig thuis worden getest voor 2 maanden. Omdat het fenomeen microcirculatie best onbekend is, hebben wij bewust gekozen voor gestructureerde kennisoverdracht. Alleen dan is duidelijk waarom iedereen eigenlijk in zijn bed twee keer per dag op een knopje zou moeten drukken. We horen het graag als u meer wilt weten over het verbeteren van de basis van de gezondheid d.m.v. een vrijblijvende demo van het systeem / matras. Wij geven altijd eerst een vrijblijvende presentatie over de  therapie waarbij het systeem uiteraard ook aanwezig is.

Kijk voor meer info ook even op:

keep-fit.bemergroup.com