Bemer therapie, voorkom klachten.

Het Duitse Bemer is er in geslaagd een medisch systeem te ontwikkelen dat de microcirculatie stimuleert. Hierdoor kan het lichaam zelf optimaal werken aan vitaal blijven en het voorkomen en verbeteren van de meest uiteenlopende ziektebeelden. Na een ontwikkelingsfase van vijftien jaar is deze Bemer therapie officieel een medisch instrument dat de doorbloeding in de haarvaten tot wel 30% kan verbeteren! Voor het behoud van de gezondheid, maar ook voor de herstelprocessen in het menselijk lichaam, is een goede doorbloeding van levensbelang. Veel bewegen is heel belangrijk maar zelfs een topsporter kan zijn microcirculatie niet verder verbeteren dan 7 procent.

Bemer Therapie – Zelf je lichaam onderhouden

Uniek is dat je jezelf met bemer therapie ook dagelijks kan behandelen en zo het lichaam ondersteunt bij de belangrijkste processen, die het lichaam gezond houden of maken. U kunt dus zelf de basis van uw gezondheid verbeteren! Via het bloed wordt het lichaam voorzien van voedingsstoffen en zuurstof. Het bloed zorgt ook voor afvoer van stofwisselingsproducten en giftige stoffen. Ongeveer 74%(!) vindt plaats in de kleinste onzichtbare haarvaten. Het hart heeft een pompfunctie voor de grote vaten zoals aderen en slagaderen, de vasomotie zorgt voor de pompwerking richting de kleinste vaten. Door ritmische samentrekkingen van spierweefsel rondom de kleine zichtbare vaten (vasomotie) stroomt het bloed naar de onzichtbare haarvaten. De processen die alleen daar plaatsvinden (uitwisseling zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen en afvalstoffen van de cellen naar de vaatjes) zijn afhankelijk van deze vasomotie. Helaas gaat bij iedereen boven de ca. 20 jaar de vasomotie (spiercelwerking rondom de kleine vaten) achteruit.

Vasomotie

Vasomotie vermindert door vervuiling van het lichaam, stress en verouderen. Zo raken de kleinste bloedvaten ongemerkt verstopt en spreken we in de volksmond van ‘verminderde conditie, blessures, pijntjes, verzuring tot vermoeidheid en tot chronische ziektes aan toe. Al vanaf je twintigste krijgen cellen zo minder voedingsstoffen en zuurstof aangevoerd en worden afvalstoffen minder goed afgevoerd. Samen met ongezonde voeding en lifestyle kan dit uiteindelijk tot zeer ernstige ziektes leiden zoals hartaanval, diabetes, reuma enzovoorts.
Van alle 45.000 omschreven ziektebeelden is deze verstoring van de spiercelwerking rondom de kleine vaten en dus de microcirculatie een oorzaak of het gevolg. Artsen kunnen veel met de grote vaten, maar kunnen geen invloed uitoefenen op het onzichtbare enorme vatenstelsel van haarvaten, zelfs niet met medicijnen. En dat terwijl ook het belangrijkste gedeelte van het immuunsysteem in deze haarvaten via de witte bloedlichamen hun werk kunnen doen.

Bemer Matras – Microcirculatie systeem

Het bemer systeem is middels een mat gewoon in bed te plaatsen zonder dat de gebruiker er last van heeft. De basisbehandeling van de bemer mat is slechts 2 maal 8 minuten per dag. Het veilige, vasomotie/microcirculatiebevorderende signaal gaat via de mat door het gehele lichaam. Door de aantoonbare verbeterde vasomotie en dus microcirculatie worden afvalstoffen beter afgevoerd en zuurstof en bouwstoffen en ook medicijnen beter opgenomen. Bovendien kunnen de witte bloedcellen uitsluitend bij een juiste vasomotie (spiercelwerking rondom de kleine vaatjes) hun werk goed doen. Zo is wetenschappelijk vast komen te staan dat de immuun respons wordt versterkt, de belastbaarheid toeneemt, de slaapkwaliteit verbetert, blessures en ziektebeelden sneller herstellen en het regulatiemechanismes zoals het hormonale systeem en het zenuwgestel versterkt worden.

Bemer-microcirculatie-klachten-voorkomen

Hierboven een indruk hoe makkelijk het bemer mat systeem in bed (op het matras, onder topper of molton) te plaatsen is.

Het is niet te vergelijken met magneetveld therapie omdat de sterkte die het apparaat uitzendt, de helft is van de kracht van het aardmagnetisme. Het unieke signaal dat het hele lichaam bereikt is gecertificeerd, gepatenteerd en wordt zelfs toegepast in samenwerking met NASA in de ruimtepakken van astronauten. Met deze waarneembare effecten op microscopische film vastgelegd, is het niet alleen een perfecte aanvulling op de artsen of therapeutenpraktijk maar gelukkig ook voor de consument bereikbaar.

Verschil Bemer 3000 & huidige systemen

Als je op Google en YouTube zoekt op Bemer kom je heel veel positieve verhalen tegen. Maar zoals bij alles zie je helaas ook een paar negatieve verhalen van sceptici die alles wat niet regulier is wantrouwen. De werking is klinisch bewezen en de onderzoeken van de bewezen werking kan ik u mailen. Ook kunt u telefoonnummers krijgen van zeer tevreden klanten. De paar negatieve verhalen gaan over de oudere Bemersystemen genaamd Bemer 3000. Hieronder het verschil tussen de Bemer 3000 en de huidige Bemer B. Box systemen.

Het verschil tussen de Bemer 3000 en nieuwste generatie Bemers is de werkzame duur en daardoor een grotere effectiviteit van het signaal en  het slaap/detox programma.

Bij de Bemer 3000 (introductie in 1998) was er sprake van ca 10% verbetering van de microcirculatie, bij de Bemer 3000+ (2007) was dit al 20%, en bij de huidige generatie 30% procent verbetering van de microcirculatie.

De werkzame duur is gigantisch toegenomen: van 1 uur bij de Bemer 3000, naar 3 uur voor de Bemer 3000 plus. De huidige Bemer b. box systemen werken nu zelfs 12 tot 16 uur door!  De nieuwe Bemer apparatuur is dus behalve voor therapie ook bij uitstek geschikt voor preventie.

De behandeling van 8 minuten heeft dus ca. 14 uur effect op het lichaam. (Top)sporters zweren erbij, maar roepen dat niet publiekelijk vanwege de concurrentie. Immers hun verzuring wordt sneller afgevoerd, hun doorbloeding en prestatievermogen verbetert en ze herstellen sneller na blessures. Aan de andere kant van het spectrum hebben mensen met bijvoorbeeld diabetes, MS, ME, sarcoidose, zenuwpijnen, reuma, slaapproblemen, vermoeidheid, burn-out, rusteloze benen (RLS) enzovoorts veel baat bij het systeem. Diverse medische gepubliceerde studies hebben aangetoond, dat het lichaam zelfs chronische ziektebeelden m.b.v. dit systeem verbetert.

cancellara-bemer

Olympisch kampioen tijdrijden 2016 Fabian Cancellara
                         

De Bemer mat testen of een intake mbt bemer therapie?

Het Bemersysteem kan voordelig thuis worden getest voor 2 maanden. Omdat het fenomeen microcirculatie best onbekend is, hebben wij bewust gekozen voor gestructureerde kennisoverdracht. Alleen dan is duidelijk waarom iedereen eigenlijk in zijn bed twee keer per dag op een knopje zou moeten drukken. We horen het graag als u meer wilt weten over het verbeteren van de basis van de gezondheid d.m.v. een vrijblijvende demo van het systeem / matras. Wij geven altijd eerst een vrijblijvende presentatie over de Bemer therapie waarbij het systeem uiteraard ook aanwezig is.

Kijk ook even op www.keep-fit.bemergroup.com voor meer info.