Waterstoftherapie

Hoe werkt waterstof?

Waterstof werkt als een selectieve anti-oxidant. Waterstof gaat oxidatieve stress tegen door ‘vrije radicalen’ uit te schakelen. Vrije radicalen zijn verbindingen die een elektron missen. Ze gaan dat missende elektron weer terugpakken door het te ‘stelen’ uit celwanden, uit DNA-materiaal etc. Daarmee richten ze schade aan. We noemen deze schade: oxidatieve stress. Oxidatie is dus ‘roestvorming’ die optreedt in ons lichaam. Als deze roestvorming op grote schaal gebeurt, resulteert dit in ziekte en veroudering. Echter niet alle oxidatieve stress is slecht voor ons. Er zijn ook vrije radicalen die nuttige functies vervullen.

Als kleinste molecuul is waterstof in staat om door  de natuurlijke barrières van het lichaam zoals celwanden te dringen en is betrokken bij vrijwel elk proces in ons lichaam.

Waterstof: Een intelligent molecuul

Het bijzondere van waterstof is dat het onderscheid maakt tussen schadelijke en nuttige vrije radicalen. Om die reden zeggen we dat het een selectieve anti-oxidant werking heeft. Dit betekent dat het uitsluitend die ‘vrije radicalen’ neutraliseert die schade berokkenen aan DNA, RNA, celwanden en andere vitale structuren in ons lichaam.

We weten dat chronische laaggradige ontsteking en oxidatieve stress de twee meest fundamentele elementen zijn die de gezondheid schaden.

Hoe veilig is waterstof (H2)?

Waterstof is mogelijk het meest veilige middel of ‘medicijn’ wat we kennen. Dit heeft te maken met de grootte en het gewicht van waterstof moleculen. Het atoomgewicht van waterstof is het allerlaagste van alle ons bekende stoffen. En het molecuul H2 is zo klein dat het niet alleen heel gemakkelijk wordt opgenomen, maar ook even moeiteloos het lichaam ‘uitzweeft’ als de verzadiging van weefsels en organen wordt bereikt. Je kunt waterstof dus niet overdoseren! Dat maakt het zeer veilig.

De Amerikaanse FDA, (Food and Drug Administration) heeft het gebruik van H2 goedgekeurd. Zelfs tijdens de zwangerschap en voor kinderen! In tegenstelling tot andere zeer effectieve antioxidanten laat H2 (moleculaire waterstof) geen geoxideerde stoffen achter die uitgescheiden moeten worden. Het wordt eenvoudigweg gecombineerd met zuurstof en zo ontstaat weer water.

Inmiddels zijn er vele honderden wetenschappelijke publicaties over waterstof, waaruit blijkt dat waterstof tot nu toe geen enkele negatieve bijwerking heeft. Dat is vrij uitzonderlijk.

“Los een beetje waterstofgas (H2) op in je drinkwater, neem
daarvan zo’n 1,5 liter per dag en consumeer daarmee een
hoeveelheid antioxidanten die gelijk staat aan 38 worteltjes, 516

appels of 756 bananen.”

(Prof. dr. F. Muskiet, emeritus hoogleraar Pathofysiologie en

Klinisch Chemische Analyse)

Hoe komt het dat veel mensen een waterstoftekort hebben?

Omdat we ons lichaam verzwakken door onnatuurlijke belastingen zoals antibiotica, andere medicijnen, slecht onnatuurlijk voedsel, stralingsschade en vele andere factoren, functioneert de waterstofopname en onze eigen waterstofproductie via de darmbacteriën niet meer voldoende. Daarbij wordt ons lichaam dagelijks blootgesteld aan talloze vrije radicalen die ontstaan door  allergenen, stress, straling, virussen, bacteriën en voedseladditieven, plasticdeeltjes en nog veel meer. Dit is ernstig, want ongeveer 90% van al onze moderne ziekten worden geassocieerd met vrije radicalen.

Onderzoek wijst uit dat mensen die 100 jaar oud worden in een gezonde toestand 4 keer meer waterstof uitademen.

De oplossing: Homeostase

Homeostase = De balans tussen vrije radicalen en antioxidanten. Het gaat niet om het wegwerken van alle oxidatieve stress en vrije radicalen, want er moet een evenwicht zijn tussen die twee. Maar bijna alle andere antioxidanten hebben niet dit homeostase balancerend effect. Daarom zeggen vele Japanse en Europese artsen, dat medisch waterstofgas de beste antioxidant is die de geneeskunde sterk positief zullen beïnvloeden.

Wat is Brown’s gas?

Brown’s gas is een combinatie van zuurstof en waterstof. H2 inhalatie werkt beter als er ook zuurstof bij zit. De pure H2 zijn slechts de bouwstenen, de zuurstof geeft H2 de benodigde “elektrische” lading, waardoor de
werking in de cellen effectiever wordt. De beste waterstofmachines zijn die waar beide gassen in 1 compartiment gemaakt worden. Het mengsel moet bestaan uit 67% H2 en 33% O2.

Wetenschappelijke studies

Meer dan 1.500 wetenschappelijke klinische studies en artikelen
bevestigen dat waterstof een therapeutisch potentieel heeft. Het kan
helpen bij meer dan 170 verschillende ziektebeelden en het heeft effect
op elk orgaan.

De volgende heilzame eigenschappen zijn bewezen voor waterstof:

 • Het is ontstekingsremmend 13
 • Het is de kleinste en meest biologisch beschikbaar molecuul voor de cellen in het lichaam 14
 • Het is een selectief anti-oxidant en gaat daarmee de ‘verroesting van ons lichaam tegen 15
 • Het versterkt de expressie van de genen 16
 • Anti-allergisch 17
 • Vertraagt cel afbraak 18
 • Anti-Aging 19
 • Vermindert pijn 20
 • Beschermt de huid 21
 • Beschermt het hart 22
 • Versterkt het metabolisme 23
 • Versterkt lichaamseigen antioxidant pathway (Nrf2 activator) 24
 • Vermindert vermoeidheid van de spieren 25
 • Vermindert niveaus van lactaat 26
 • Heeft een gunstig effect bij Diabetes Type 1, 27 Type 2, 28
 • Anti-kanker eigenschappen 29

Waterstof is zelfs 175x effectiever dan vitamine C en 860 x effectiever dan co-enzyme Q10

Behandelingen bij Keep Fit (of als u het H2 apparaat aanschaft bij u thuis):

Inhalatie via de neus met neusbrilletje of via H2 water drinken. Bij oogproblemen wordt een speciale bril gebruikt. Advies is om de H2 behandeling te combineren met Bemertherapie en Ewot zuurstoftherapie. Erg interessant voor mensen met o.a.: ontstekingsziekten (reuma etc.), burn-out, longklachten, long Covid en chronische vermoeidheid.

Zelf de waterstoftherapie apparatuur aanschaffen? Dat kan, Keep Fit verkoopt ook de apparatuur.

Voor 2495,- kunt u zelf thuis waterstoftherapie toepassen (prijswijzigingen voorbehouden). Klik op de link:

https://www.corpusair.nl/?ref=Wj1YyCGv-ej-C